PROPIETATEAK
• Ez dute sintesi-pestiziden hondarrik.
• Ohiko ekoizpenean baino eskulan gehiago
behar da; begi-bistakoak dira onurak, beraz,
tokiko mailan eta landa ingurunean.
mota horrek ezinbesteko tresna du
biodibertsitate naturala lursailetan aritzean.
• Aberatsak dira mineraletan (burdina, zinka,
fosforoa, potasioa, kaltzioa, magnesioa edo
kobrea), funtsezko mikromantenugaiak
direnak gure organismoak behar bezala
funtziona dezan.
• Gantzik gabeko elikagaiak dira, eta
kaloria gutxi dute; pisu egokia izaten eta
obesitateari aurre egiten laguntzen dute.
Emaitza: kolesterol eta triglizerido
gutxiago eta, ondorioz, patologia
kardiobaskular gutxiago.
• Elikagai ekologikoen itxura, kolorea,
distira edo tamaina ez dira hain
erakargarriak begi-bistan, baina kalitate
handiagoko zaporea dute.
• Ekologikoak ez direnak baino denbora
gutxixeagoz gorde daitezke (balio-bizitza
laburragoa dute).
No hay comentarios:
Publicar un comentario