BARAZKI EKOLOGIKOAK

BARAZKI EKOLOGIKOEN 
PROPIETATEAK 


•  Ez dute sintesi-pestiziden hondarrik.

• Ohiko ekoizpenean baino eskulan gehiago 
behar da; begi-bistakoak dira     onurak, beraz, 
tokiko mailan eta landa ingurunean.

• Biodibertsitatea handitzen da. Ekoizpen 
mota horrek ezinbesteko tresna du 
biodibertsitate naturala lursailetan aritzean. 

• Aberatsak dira mineraletan (burdina, zinka, 
fosforoa, potasioa, kaltzioa, magnesioa edo 
kobrea), funtsezko mikromantenugaiak 
direnak gure organismoak behar bezala 
funtziona dezan.  

• Gantzik gabeko elikagaiak dira, eta 
kaloria gutxi dute; pisu egokia izaten eta 
obesitateari aurre egiten laguntzen dute. 
Emaitza: kolesterol eta triglizerido 
gutxiago eta, ondorioz, patologia 
kardiobaskular gutxiago.

•  Elikagai ekologikoen itxura, kolorea, 
distira edo tamaina ez dira hain 
erakargarriak begi-bistan, baina kalitate 
handiagoko zaporea dute.



• Ekologikoak ez direnak baino denbora 
gutxixeagoz gorde daitezke (balio-bizitza 
laburragoa dute).














No hay comentarios:

Publicar un comentario